PanagiaParga Panagia
Parga kasteelParga kasteel
 havenParga haven

parga vakantie

Bijzonder PARGA

Parga is een schilderachtig, kleurrijk en gezellig stadje gebouwd rond een mooie baai. Het ligt als een amfitheater tegen een heuvel aan de noordwestkust van Griekenland (Epirus) aan de Ionische Zee. Het Venetiaanse verleden van Parga is nog steeds zichtbaar aan de nauwe straatjes smalle trappetjes en hoge huizen met sierlijke balkonnetjes vol bloempotten en klimplanten. In het levendige badplaatsje meren regelmatig excursieboten aan en langs de havenkade liggen ontelbare terrassen en restaurantjes. In de smalle en gezellige straatjes is het leuk shoppen in de vele winkeltjes. ´s Avonds wordt er geflaneerd over de mooie brede boulevard. Boven het stadje torent de uit de 11e eeuw stammende burcht die later werd verstrekt door de Venetianen en de Turken. Naast de kerk Ag. Apostoli in Parga, bevindt zich het kerkelijk museum. Hier zijn o.a. waardevolle iconen, een bijbel van Venetiaans zilverwerk en de meer dan 300 jaar oude stadsvlag van Parga te zien. Parga heeft verschillende kerken zoals de al eerder genoemde Ag. Apostoli en de kerk Ag. Nikolas van de beschermheilige van Parga.

Parga

Een heel bekend plaatje van Parga is Panagia, het kleine eilandje voor de kust met het witte kerkje. Het is bereikbaar via een keitjespaadje. Tijdens de zomermaanden vinden er in Parga verschillende culturele activiteiten plaats. Jaarlijks wordt er op 14 augustus het Kanaria festival gehouden. Hierbij viert men de terugkeer van (voor de Turken) naar Corfu gevluchte inwoners van Parga. De dag erna gedenkt men het feest van Maria ten Hemelopneming en ook op 6 augustus is er een processie. In Parga en omgeving liggen verschillende stranden met watersportmogelijkheden. Overal zijn ligbedden en parasols te huur. Bekende stranden zijn: Krioneri, een ongeveer 200 m lang gemengd strand met zand en kiezel, Alexandra, een ongeveer 80 m lang kiezelstrand met keien en Valtos het bekende 950 m lange strand met zand, keien, kiezels en fijn grind. Een ander geliefd strand is Lichnos. Er varen kleine (taxi) bootjes naar de diverse stranden in de omgeving. Vanuit Parga zijn er bootexcursies naar de eilandjes Paxos en Anti-Paxos en zelfs naar Corfu.

parga

Ook wandelaars en fietsers heeft Parga het nodige te bieden. Leuk zijn o.a. de tochten naar het 2 km noordwestelijk gelegen dorpje Anthoussa, boven het fort van Ali Pasja met de gezellige Plateia, en het 5 km van Parga gelegen Agia Kyriaki met mooie stranden. In de zomermaanden rijdt er verschillende keren per dag een toeristentreintje naar het hooggelegen fort. Mooie wandelingen en een duidelijke kaart zijn te vinden in het boekje van de Engelsman Lance Chilton, Walks in Parga (zie boekenlijst). Een vakantie in Parga biedt niet alleen een strandvakantie in 'n gezellig badplaatsje maar er is ook de mogelijkheid veel van west- Griekenland te zien zoals: de oude stad Nikopolis, het natuurpark van Perdika, het dorpje Paramitha waar u in de lente veel ooievaars kunt zien, de opgravingen en restanten van het antieke Kassiopi en is ook goed te combineren met een bezoek aan de Zagoriadorpen.

parga

Er zijn veel mogelijkheden voor vakanties in Parga. Vliegtuig met hotel of appartement en transfer, fietsvakanties, eigen vervoer reizen en Parga-op-maat-vakanties. Op de pagina Parga vakanties staan een aantal mogelijkheden voor pakketreizen (vlucht + verblijf) die u rechtstreeks kunt boeken. Op de pagina Parga-op Maat staan een aantal appartementen, mogelijkheden voor fietsvakanties etc. zonder vlucht. Losse vluchten en bootovertochten kunt u boeken via de pagina boot-en-vliegtickets.

parga reizen

Home